مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس با اشاره به پیشینه شیراز در خاتم گفت هفته آینده نخستین برند خاتم شیراز، با عنوان «سروناز» رونمایی خواهد شد
سید مؤید محسننژاد ضمن طرح این ادعا که ایجاد تأسیسات گردشگری در بافت تاریخی شیراز مطلوب بوده است، پتانسیل این محدوده برای فعال شدن کارگاهها و بازارهای صنایعدستی را منحصربهفرد توصیف و اضافه کرد: یکی از برنامهها اجرای طرح پایلوت استقرار خانه هنر در محلههای تاریخی شیراز بود که اخیراً، این مهم در محله بالاکفت عملیاتی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس ضمن یادآوری اینکه ۵۰ متقاضی برای تبدیل خانه به کارگاه صنایعدستی اعلام آمادگی کردهاند، اضافه کرد: از آنجا که خانه کارگاه یا خانه صنایعدستی، محل زیست و آموزش و ترویج صنایعدستی خواهد بود، حضور و فعالیت هنرمندان، زمینهساز بازگشت جریان زندگی و تقویتکننده مصونیت بافت تاریخی فرهنگی است.
او همچنین با اشاره به تبادل تفاهمنامههایی با کمیته امداد، بسیج سازندگی و بهزیستی فارس برای توسعه تولید، آموزش و فروش صنایعدستی که منجر به گسترش مراکز فروش و توزیع تولیدات هنرمندان صنایعدستی شد، اضافه کرد: با استناد به این تفاهمنامهها، کارگاههایی در خیابانهای اسدآبادی، احمدی جنوبی، سیبویه و .... شیراز، تجهیز شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس افزود: مراکزی نیز برای عرضه صنایعدستی و استقرار هنرمند باهدف توسعه و ترویج صنایعدستی، نظیر خانه یا مدرسه «گره» در بافت تاریخی شیراز راهاندازی شد. علاوه بر آن ۱۶ کارگاه صنایعدستی نیز در مجموعه میراث جهانی تخت جمشید در حال ساحت و آمادهسازی است.
محسن نژاد، یکی از ظرفیتهای هنری شیراز درزمینهٔ صنایعدستی را خاتم دانست و با اشاره به اهمیت توجه به برندسازی برای تحقق اهداف مدنظر، از ثبت نخستین برند خاتم شیراز با عنوان «سروناز» خبر داد و گفت: فارس دو شهر جهانی و یک شهر و دو روستای ملی صنایعدستی دارد و این عناوین امکانی را برای حضور صنعتگران هنرمند این استان در عرصههای جهانی فراهم کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس با تأکید بر اینکه، تلاش برای انحصاری کردن حضور صنایعدستی فارس در بازارهایی نظیر قطر، یک الزام است، گفت: چنین اقداماتی ارزشافزوده فراوانی را به همراه خواهد داشت و زمینهساز ارتقای توان اقتصادی و کاهش اتکا به صادرات نفتی خواهد شد.
معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی فارس نیز بیان کرد: نخستین مشکل صنایعدستی استان فارس و شهر شیراز این بود که تولید اقتصادی صنایعدستی نداشتیم و تولیدات صنایعدستی شیراز گران و بوتیکی بود.
احمدی فارسانی با اشاره به فعالیت حدود ۲۱ هزار هنرمند صنایع دستی در استان اضافه کرد: غرفههای دائم فروش از مصوبات سفر تحت عنوان غرفههای فروش دائم زندیه هفته آینده افتتاح در تخت جمشید نیز بهزودی راهاندازی میشود.
احمدی با اشاره به وجود ١١ برند در حوزه صنایعدستی، گفت: فرمانداران شهرهای ملی صنایعدستی مرودشت و کازرون متعهد شدهاند که با ثبت صنایعدستی این شهرها، برای ایجاد بستر و کارگاههای تولیدی اقدام کنند.
او گفت: پس از ۶۰ سال سردیس هنرمندان شاخص صنایعدستی با رایزنی شهردار در باغ جهاننما ساخته شد.
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی فارس بابیان اینکه با همکاری شورای شهر شیراز، طرح الزام صنایعدستی در نماهای ساختمانی مصوب شد، افزود: دبیرخانه شهر جهانی صنایعدستی نیز سال گذشته در شیراز راهاندازی شد.
احمدی ادامه داد: موافقت احداث فرهنگسرای مادر در محله بالاکفت نیز برای تکمیل «هر خانه، یک کارگاه» از شهرداری گرفته شده است.
او به بیمه صنعتگران هم اشاره و بیان کرد: در آبان ماه سال گذشته معاون وزیر میراث فرهنگی به شیراز آمد و قول سهیمه ۶۰۰ نفری را گرفتیم و شرط آن داشتن مجوز از فنی و حرفهای بود.خوشبختانه اقدامات اولیه آن انجامشده است و منتظر ابلاغ آنها هستیم.
روابط عمومي انجمن